h1

makaron z plasterkami cukini

Maj 15, 2011

Bardzo lubię dania z makaronu, których przyrządzenie zajmuje dokładnie tyle, ile ugotowanie makaronu. To jest właśnie jedno z takich dań:

Składniki:

– makaron (penne, muszelki, świderki, farfalle)
– cukinia
– czosnek
– papryczka chilli
– parmezan

Skórkę cukini obrać bardzo cienko – np. obierakiem do warzyw albo nożem do sera – i przysmażyć na oliwie z czosnkiem. Miąższ zetrzeć na tarce o grubych oczkach i również przysmażyć. Dodać posiekaną papryczkę. Wymieszać z ugotowanym makaronem i posypać parmezanem.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: