ruloniki z cukini
26 stycznia, 2011dzisiaj na naszym pracowym lunchu powiało francją-elegancją:) Ruloniki czy też roladki z cukini wyglądem robią dobre wrażenie, a przy tym są bardzo szybkie w przygotowaniu.
Składniki:
– cukinia
– łosoś wędzony
– kozi ser – w formie do smarowania
– kasza typu kuskus albo trochę mniej drobna, może być kukurydziana albo jaglana na przykład
Cukinię umyć i pokroić w cienkie plasterki – można obierakiem do warzyw albo nożem do sera
Na patelni podsmażyć łososia, dodać ser – zrobi się sos. Przyprawić solą i pieprzem.
W osobnym naczyniu przygotować kaszę – my użyłyśmy takiej kukurydzianej z żelaznych zapasów. Potem połączyć kaszę z łososiem i serem.
Zawijać w ruloniki z cukini – można przekłuć wykałaczką, żeby się lepiej trzymało.
Na naczynie wlać łyżkę oliwy, ułożyć ruloniki i i piec w piekarniku ok. 20 minut.
Voila!
no cóż były ekstra zajebiste:) nawet kasza dziwna dała radę a termin ważności miała na 2008 rok:) kiedy to było… w sumie to się zastanawiam czy to nie był klucz do sukcesu… ten niepowtarzalny smak – tak to można nazwać:)
- autor: surów 26 stycznia, 2011 at 9:01 pm