h1

ruloniki z cukini

26 stycznia, 2011

dzisiaj na naszym pracowym lunchu powiało francją-elegancją:) Ruloniki czy też roladki z cukini wyglądem robią dobre wrażenie, a przy tym są bardzo szybkie w przygotowaniu.

Składniki:

– cukinia
– łosoś wędzony
– kozi ser – w formie do smarowania
– kasza typu kuskus albo trochę mniej drobna, może być kukurydziana albo jaglana na przykład

Cukinię umyć i pokroić w cienkie plasterki – można obierakiem do warzyw albo nożem do sera

Na patelni podsmażyć łososia, dodać ser – zrobi się sos. Przyprawić solą i pieprzem.

W osobnym naczyniu przygotować kaszę – my użyłyśmy takiej kukurydzianej z żelaznych zapasów.  Potem połączyć kaszę z łososiem i serem.

Zawijać w ruloniki z cukini – można przekłuć wykałaczką, żeby się lepiej trzymało.

Na naczynie wlać łyżkę oliwy, ułożyć ruloniki i i piec w piekarniku ok. 20 minut.

Voila!

Jedna uwaga

  1. no cóż były ekstra zajebiste:) nawet kasza dziwna dała radę a termin ważności miała na 2008 rok:) kiedy to było… w sumie to się zastanawiam czy to nie był klucz do sukcesu… ten niepowtarzalny smak – tak to można nazwać:)



Dodaj komentarz