h1

Risotto z cukinią i borówkami

Wrzesień 2, 2010

Może połączenie ryżu, borówek i cukini nie jest oczywiste, ale to danie raczej zJE KAŻDY.  Tu podaję moją wersję na risotto,  można też spróbować z kurkami na przykład.

Przysmażyć cebulę na patelni, a w międzyczasie przygotować wywar z warzyw lub rosołek (ja użyłam rosołku grzybowego i taką wersję polecam).

Do cebulki dodać ryż – wersję do risotto, albo zwykły parboiled – i zalać tym rosołkiem. Zostawić na małym ogniu, żeby się dusiło. Co jakiś czas zaglądać i dodawać tego rosołku.

Na osobnej patelni podsmażyć cukinię – najlepiej na dużym ogniu i szybko, żeby była chrupka, taka trochę zgrillowana.

Połączyć wszystko razem. Przed samym podaniem wymieszać z borówkami.

Reklamy

One comment

  1. Ełosku to wygląda na perwersyjne połączenie _jagody i cukinia – jak na to wpadlas?? zglodnialam natychmiast :)) mniaam…



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: