h1

Makaron z krewetkami a la WU

Sierpień 23, 2010

Z kolejnych inspiracji w stylu „byłam, zjadłam, dobre, zrobiłam sama” tym razem przepis Wu na szybkie danko z krewetek. Tu potrzebuje troszeczkę Waszego zaufania, było naprawdę dobre – bo zdjęcia, które to oddaje brak:) są tylko zwłoki czy też odwłoki krewetek:)

krewetki

Składniki:

  • krewetki mrożone
  • czosnek
  • pietruszka natka
  • makaron
  • papryczki chili
  • sok z cytryny

Zamrożone krewetki zalewamy wrzątkiem. Nie zrażamy się zapachem:) Po chwili odcedzamy i obficie skrapiamy sokiem z cytryny – niech tak chwilkę poleżą, to pomaga na smrodek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy czosnek i papryczki chili. Może być oliwa z papryczkami. Wrzucamy krewetki i smażymy na dość sporym ogniu. Krewetki nawet szybko się robią. Na koniec dodajemy natkę i gotowe. Mieszamy z makaronem i gotowe. Makaron może być dowolny, ale fajnie smakowało z takim spaghetti płaskim – bevette czy coś w tym stylu:)

/surów

Reklamy

One comment

  1. super jest to danie! to pewnie zasługa pietruszki ulubionej przez Wu:)



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: