
Makaron z krewetkami a la WU
Sierpień 23, 2010Z kolejnych inspiracji w stylu „byłam, zjadłam, dobre, zrobiłam sama” tym razem przepis Wu na szybkie danko z krewetek. Tu potrzebuje troszeczkę Waszego zaufania, było naprawdę dobre – bo zdjęcia, które to oddaje brak:) są tylko zwłoki czy też odwłoki krewetek:)
Składniki:
- krewetki mrożone
- czosnek
- pietruszka natka
- makaron
- papryczki chili
- sok z cytryny
Zamrożone krewetki zalewamy wrzątkiem. Nie zrażamy się zapachem:) Po chwili odcedzamy i obficie skrapiamy sokiem z cytryny – niech tak chwilkę poleżą, to pomaga na smrodek. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy czosnek i papryczki chili. Może być oliwa z papryczkami. Wrzucamy krewetki i smażymy na dość sporym ogniu. Krewetki nawet szybko się robią. Na koniec dodajemy natkę i gotowe. Mieszamy z makaronem i gotowe. Makaron może być dowolny, ale fajnie smakowało z takim spaghetti płaskim – bevette czy coś w tym stylu:)
/surów
super jest to danie! to pewnie zasługa pietruszki ulubionej przez Wu:)