h1

Tortellini z pieczarkami i sosem śmietanowym

Sierpień 22, 2010

Właściwie powinno być sosem maślano-śmietanowo- cytrynowo-parmezanowym, ale byłby za długi tytuł. Danie to zapożyczyłyśmy z kuchni naszego kolegi Pawła. Jest bardzo szybkie do przyrządzenia i smakuje rewelacyjnie.

Składniki:

– tortellini z grzybami
– kilka pieczarek
– 1/4 kostki masła
– 150 g śmietany
– skórka z 1 cytryny
– sporo startego parmezanu
– natka pietruszki
– sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Tortellini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pieczarki obrać i lekko podsmażyć.
Na drugiej patelni roztopić masło i dodać do niego parmezan – trzeba uważać i cały czas mieszać, żeby się z tego parmezanu nie zrobiły kluchy. Dodać śmietanę, skórkę cytryny, przyprawy. Trochę niech się podusi.

Potem łączymy to z tortelllini i pieczarkami, posypujemy natką i gotowe.

Połączenie cytryny, parmezanu i gałki jest rewelacyjne:)

/ełos

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: