h1

Pasta bakłażanowa

Sierpień 15, 2010

Bakłażan na surowo ma super kolor – zazwyczaj jak widzę bakłażany to kupuję, nawet jak nie mam pomysłu co z nimi zrobię. Tym razem padło na pastę z bakłażana – taką bardziej jak dip. Może być do smarowania chleba, albo do czipsów. Albo do jakiejś innej przekąski:)

Najbardziej podoba mi się początek – trzeba odciąć liście (ale same liście), nakłuć bakłażana widelcem i wstawić na 45 minut do piekarnika. Robi się wtedy taki super miękki – trzeba go przeciąć na pół wzdłuż, wydrążyć miąższ, ostudzić. Potem przełożyć do blendera. Dodać 2 rozgniecione ząbki czosnku, zmielony kminek, sól pieprz. Zblendować. Na koniec blendowania dodać 2 łyżki gęstego jogurtu. I to tyle.

/ełos

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: