Tuńczyk i brokuły – dobre kombo
8 sierpnia, 2010Jak wiadomo, makaronowe stwory jesteśmy i makaron w rożnej postaci tutaj często się pojawia. Tym razem przedstawiam nasz niedawno odkryty zestaw: tuńczyk plus brokuły – z makaronem muszle (conchiglie), pod beszamelem.
Przepis:
– makaron ugotować al dente
– brokuły podgotować
– na patelni podsmażyć ząbek czosnku, dodać puszkę tuńczyka
To w sumie tyle:)
Wszystko razem wymieszać, na wierzch dodać sos beszamelowy z fetą, opisany tutaj i zapiec w piekarniku.
Może wydaje się banalne, ale byłyśmy bardzo zadowolne z efektu:)
PS na zdjęciach to naprawdę jest to samo danie – przed dodaniem sosu musiałyśmy zmienić naczynie:)
/ełos
jedno z lepszych odkryć jakie udało się nam odkryć ostatnio:)
- autor: surowa 8 sierpnia, 2010 at 6:00 pm