h1

Tuńczyk i brokuły – dobre kombo

8 sierpnia, 2010

Jak wiadomo, makaronowe stwory jesteśmy i makaron w rożnej postaci tutaj często się pojawia. Tym razem przedstawiam nasz niedawno odkryty zestaw: tuńczyk plus brokuły – z makaronem muszle (conchiglie), pod beszamelem.

Przepis:

– makaron ugotować al dente
– brokuły podgotować
– na patelni podsmażyć ząbek czosnku, dodać puszkę tuńczyka

To w sumie tyle:)

Wszystko razem wymieszać,  na wierzch dodać sos beszamelowy z fetą, opisany tutaj i zapiec w piekarniku.

Może wydaje się banalne, ale byłyśmy bardzo zadowolne z efektu:)

PS na zdjęciach to naprawdę jest to samo danie – przed dodaniem sosu musiałyśmy zmienić naczynie:)

/ełos

Jedna uwaga

  1. jedno z lepszych odkryć jakie udało się nam odkryć ostatnio:)



Dodaj komentarz