h1

Zapiekanka ze szparagami i kozim serem

Maj 17, 2010

Uwielbiam szparagi:) W tym roku, chyba przez te deszcze, jakoś mało z nimi gotuję, ale sezon jeszcze się nie skończył. Póki co, podaję przepis na zapiekankę. Od razu powiem, że czegoś jej jakby brakowało, może ktoś ma pomysł na modyfikację:)

– makaron razowy, np. penne rigate
– szparagi zielone
– ser kozi
– łosoś wędzony
– parmezan (opcjonalnie)
– szczypiorek

Makaron ugotować al dente, szparagi również ugotować trochę (te zielone są przyjemniejsze w gotowaniu, bo nie trzeba ich tak bardzo obierać, wystarczy odciąć końcówki). Wyłożyć  wszystko w naczyniu żaroodpornym, dodać łososia i kozi ser. Zapiec w piekarniku – tak 15 minut. Na końcu posypać szczypiorkiem.

/ełos

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: