h1

Pasta z awokado – czyli coś na śniadanie

Maj 17, 2010

Tego jeszcze nie było, żeby się udało coś tu przemycić nie do końca obiadowego. Ostatnio pojawiły się nawet niedrogie awokado więc zakupiłam 2 sztuki. Przez parę dni super zmiękły i udało się wcelować z doskonałą miękkość do pasty. Nie jest to takie łatwe, bo często jak za długo się czeka to robi się czarne w środku, a jak znowu jest za twarde to zrobienie papki z niego stanowi duży wysiłek siłowy.

Moja klasyczna wersja pasty, jest jedynie z awokado i czosnkiem, przyprawione solą i dużą ilością pieprzu, jednak ostatnio zmodyfikowałam to dodając biały ser i jogurt i wyszło naprawdę dobre:)

pasta z awokado

Wszystko oczywiście podane w wersji z świeżo upieczonym chlebem:)

Zastanawiałam się ostatnio nad tym awokado, bo to bardzo zdrowe warzywo czy owoc podobno, czy my aby do końca jesteśmy pewni jakiej powinno być ono naturalnej wielkości??? Ostatnio w warzywniaku widziałam okazy wielkości dużego melona…

/surów

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: