h1

Botwinka – klasyka zupowa

Maj 17, 2010

Ociągam się trochę ostatnio, ale nie mam do siebie o to pretensji, bo własnie w tym momencie to nadrabiam:)

Ostatnio zrobiłam botwinkę. W sumie to nie do końca wiem jak się ją robi w wersji klasycznej, ale moja była taka…

botwinka

Składniki:
– tzw. jarzynka – taki zestaw kombo co to się w warzywniaku kupuje związany w jedną paczkę, dla leniwych mocno, co to im się nie chce wybierać 2 marchewek, pietruszki, selera i pora, z różnych względów:) do tego często dorzucają kapustę włoską.
– botwinka
– jajko na twardo

No i tyle tej mojej filozofii botwinkowej. Warzywka obrałam, pokroiłam i ugotowałam z nich wywar. Potem dorzuciłam botwinkę i mikro buraczki też i jeszcze pogotowałam. Wersja wyszła mocno doprawiona – jedynie solą i pieprzem, ale wskazane żeby była dobrze przyprawiona. Podane zostało z jajkiem:)

/surów

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: