
Tart ciąg dalszy… Tarta z fetą i suszonymi pomidorami
Kwiecień 29, 2010Przygotowując ciasto można skorzystać z przepisu Jamie’go – tylko bez cukru i żółtek:)
A na wierzch:
– cebula
– 2 ząbki czosnku
– oliwki
– ser feta (takie nie w oliwie)
– suszone pomidory (również nie w oliwie)
– 2 pomidory
– żółta papryka
– 2 jajka
– 200 g śmietany
Ciasto podpiec w piekarniku, warzywa obrać, czosnek rozgnieść – i wszystko razem, z fetą, wyłożyć na ciasto. Jajka zmiksować ze śmietaną i ten sos wylać na warzywa. Przyprawić solą, pieprzem i ziołami (u mnie stały zestaw, oregano, tymianek i rozmaryn).
Wstawić do piekarnika i piec ok. 45 minut w temperaturze 180C.
/ełos
Reklamy
Skomentuj