h1

Makaron z kaparami i anchois

Kwiecień 15, 2010

Od dawna ciekawiło mnie połączenie anchois i kaparów, które w duecie często pojawiała się w jakiś wyszukanych potrawach. Zawsze jakoś kończyło się u mnie na wersji dla ubogich czyli tuńczyk i oliwki:) Ale dziś przełamałam ten impas:) W końcu dostałam dzisiaj info o premii, więc mówię a co raz się żyje:)

według interneta anchoie wyglądają tak:

Przyznać się muszę, że to co zakupiłam w tzw. Biedrze w Italy wyglądało podobnie, ale 100% pewności co do tego nie mam:) No i w związki z ograniczonymi zasobami czasowymi na oleju wcisnęłam 3 ząbki czosnku, dodałam anchois z włoskiej Biedry i kapary (chyba:)

I tyle – dodałam makaron i czeka na patelni:) Posypie serkiem jutro a la parmezan – też z włoskiej Biedy:)

Sponsorem dzisiejszego przepisu jest włoska Biedra:)

/surów

Reklamy

One comment

  1. szczerze, to kapary nie są tym, co ełosy lubią najbardziej, ale makaron bardzo dobry:) no i myślę, że ta potrawa może znaleźć swojego amatora:)



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: