h1

Kiełki stir-fry z łososiem i makaronem chińskim

Marzec 29, 2010

już od jakiegoś czasu zastanawiałam się nad tymi kiełkami stir-fry (czyli do smażenia na woku) i padło na nie dzisiaj. Zrobiłam totalny eksperyment, który – uważam – można zaliczyć do udanych:)

Składniki:

– kiełki stir-fry
– makaron chiński
– łosoś wędzonu
– trawa cytrynowa
– olej sezamowy
– kolendra (zakupiłam ostatnio pastę, bo przestałam wierzyć, że spotkam świeżą, jak będzie mi potrzebna)
– pomidorki koktajlowe
– sól, pieprz

Danie zrobiłam bardzo proste – kiełki przysmażone na woku (lub substytucie woka), do tego kawałki łososia, wszystkie przyprawy, to się przesmaża chwilę na dużym ogniu. Makaron chiński ma tą zaletę, że gotuje się w 3 minuty i całe danie gotowe. Rozważam jeszcze, czy aby na pewno te pomidorki dobre – bo takie lekko słodkawe były i trochę inny smak – ale po namyśle to dla mnie z pomidorkami ok.

/ełos

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: