h1

Ryż z cukinią, kukurydzą i anchois. No i rozmarynem

Luty 9, 2010

Nie wiem, ile wczoraj Surów robił te pierogi. Nie chce się przyznać. Mam wrażenie, że zylion godzin. Albo nawet gazylion. W każdym razie pycha!

Trochę mam wyrzut, że ja z takim 5-minutowym daniem tu, ale robiłam zakupy w takim tempie, że nie mogłam czekać, aż jakieś warzywa do mnie przemówią i brałam, co mi wpadło w oko.

Ryż – kupiłam taki śmieszny tricolori

2 cukinie
puszka kukurydzy
anchois

cebula, czosnek, pasta curry to już nawet nie powinnam pisać, bo to standard. Od tego zaczynamy – podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną cukinię, tak żeby pozostała lekko twardawa, dodajemy rozmaryn. Jakoś mi kiedyś taka kombinacja cukinia+rozmaryn podpasowała.

Po chwili dodajemy puszkę kukurydzy, a na koniec anchois. Coś miałam myśl, żeby dodać jeszcze sok z limonki, ale na szczęście się powstrzymałam – bo już i tak takie kwaskowate było.

Na koniec wymieszać  z ryżem.

/ełos

Reklamy

One comment

  1. pięknie się komponuje z tą białą patelnią:) też taką se sprawie jak będę już miała własną kuchnie:)

    patelnia jest ceramiczna – najnowszy trend:)

    co do jedzonka no to zobaczymy jutro:)



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: