h1

dobre początki

Styczeń 4, 2010

jako że modyfikacja ludowych przysłów jest moją specjalnością, to napiszę, że to są właśnie dobre dobrego początki.

Mam nadzieję, że nasze kulinarne wyżycie znajdzie również ujście na tym blogu.
Trochę rzucam nam kłody pod kulinarne nogi, bo moim noworocznym postanowieniem jest rezygnacja z mięsa, którego nie lubię, a jem właściwie z lenistwa. No i teraz czytam książkę o chińskiej diecie, 5 żywiołach i trochę na razie mam mętlik. Mam nadzieję, że nie będzie to rzutowało na gotowanie.
Mój termin gotowania, jak już Surów mi przypisał, przypada we środę. Zakupiłam póki co czerwoną kapustę – i na pewno ją zrobię z cynamonem i orzechami. Ale raczej brak temu treści, więc jeszcze myślę nad ciągiem dalszym to opisze jutro. Ah, no i jeszcze do tej kapusty białe wino kupiłam, ale już dzisiaj je otworzyłam. Bo w końcu do kapusty na pewno niedużo wina się daje:)
Reklamy

One comment

  1. nie no bosko:)



Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: